Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Liban » Supă de fructe de mare (II) |
Supă de fructe de mare (II)
Reţetă tradiţională din Liban
Timp de preparare: 2 h 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: Un pachet de fructe de mare asortate (400 g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calamar, 2-3 linguri de ulei, 50 g orez, putin susan, capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500 g), 2 cartofi medii, o conserva de porumb, piper, sare, zahar. otet. Mod de preparare: Se fierb cartofii (curatati), se paseza si se pun inapoi in apa in care au fiert si se amesteca bine sa se formeze o zeama groasa apoi se pun la frigider (minim 2-3 ore). Pestele se pune la fiert separat cu putina sare si 5-6 picaturi de otet, se lasa sa fiarba bine (40-45 minute) apoi se strecoara si se amesteca cu crema de cartofi si se pune la foc foarte mic. Orezul se fierbe separat cu 150 ml de apa, sare, un varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet, cand este fiert (dupa 7-9 minute) se ia de pe foc si se pastreaza acoperit. In timpul acesta se trag la tigaie fructele de mare. Se incinge uleiul in tigaie, se pun fructele de mare amestecand continuu iar dupa un minut se sting cu 100 ml apa, se agauga piperul si se mai lasa la fiert 2 minute. Se varsa intr-o supiera orezul, fructele de mare, 3-4 linguri de boabe de porumb. Deasupra se toarna zeama de la peste si cartofi (in clocot) si se presara cu seminte de susan (cca 1 lingura). Se lasa acoperita 20 minute apoi se serveste cat mai calda.
7.918 vizualizări
Versiunea printabilă1.034 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 3. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume) 6. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi) 13. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |