Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de legume cu busuioc |
Supă de legume cu busuioc
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 cartofi, 2 morcovi, 2 dovlecei, 125 g fasole verde (congelata), 1 radacina mica de telina, 2 rosii, 2 cepe (de preferinta rosii), 2 catei de usturoi, 6 fire de busuioc, 4 fire de patrunjel verde, 50 g cascaval ras (uscat), 5 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte. Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca. Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase. Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute. Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul. Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel. Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.
3.467 vizualizări
Versiunea printabilă777 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 9. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de hasmaţuchi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 16. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 18. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 26. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |