Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă |
Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde. Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite. Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute. Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.
4.377 vizualizări
Versiunea printabilă774 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi) 5. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 7. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 9. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume) 10. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 11. Ardei umpluţi cu fasole şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi) 20. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 21. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 24. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă) 25. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte) 29. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) |