Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă |
Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg), sare, 2-3 foi de dafin, 2 morcovi, 1 tulpina subtire de praz, 2 tulpini de telina, 1 patrunjel (radacina), 6 frunze de salata verde, 50 g orez cu bobul lung, piper macinat, 1 varf de cutit ardei iute pisat, 2 oua, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura patrunjel verde. Mod de preparare: Se spala puiul cu apa rece, se curata grasimea si se pune pe foc intr-o oala de supa (mai mica) cu o lingurita cu varf de sare, foile de dafin si 1 1/2 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca apa, se culege spuma, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba 45 de minute la foc mic. Se scoate puiul din zeama, se lasa sa se raceasca, se desface carnea de pe oase si se taie bucati potrivite. Se curata zarzavatul si salata si se taie bucatele si fasii mai late. Se pune zeama pe foc si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa 10 minute sa fiarba. Urmeaza legumele si salata verde, care se fierb si ele - cu capac - inca 10 minute. Se pune carnea in supa, se da iar intr-un clocot, se condimenteaza cu sare, piper si ardei iute pisat, se drege cu ouale batute cu zeama de lamaie (supa nu mai trebuie sa dea in fiert!) si, la sfarsit, se incorporeaza patrunjelul verde tocat marunt. Supa se serveste fierbinte, cu bagheta proaspata.
4.350 vizualizări
Versiunea printabilă764 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi) 2. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 3. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume) 4. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate) 5. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 9. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 13. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 14. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 15. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume) 23. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri) 26. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 29. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |