Supă de spanac cu ouă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă de spanac cu ouă

Supă de spanac cu ouă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g spanac, 200 g rosii, 2 tulpini de telina, o ceapa, un ardei iute (rosu), 2 linguri ulei de masline, 1 l concentrat de pasare sau legume (Knorr + apa), sare, piper, 4 oua, 4 felii de paine (bagheta).

Mod de preparare: Se spala bine frunzele de spanac (fara codite), iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au indepartat semintele prin apasare). Telina, ceapa si ardeiul iute se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu rosiile in uleiul incins, pana ce devin sticloase.
Se adauga spanacul si se lasa putin sa se inmoaie, apoi se toarna zeama de carne si se fierb toate - la foc mic - circa 20 de minute. Se gusta de sare si piper.
Ouale se sparg, unul cate unul, intr-o ceasca, se introduc (prin alunecare) in supa fierbinte si se lasa sa se coaguleze cam 10 minute. Separat, se prajeste painea si se pune cate o felie in fiecare farfurie.
Se toarna supa si se pune cate un ou pe fiecare felie de paine.
3.255 vizualizări
786 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă uşoară de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ouă umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
28. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.