Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.625 vizualizări
873 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Bruschetta cu usturoi (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
12. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.