Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I) |
Supă de usturoi (I)
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper. Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul. Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper. Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.559 vizualizări
Versiunea printabilă854 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte) 11. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate) 13. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii) 14. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume) 25. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme) 29. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume) |