Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.673 vizualizări
882 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Chifteluţe de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
16. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Glazură de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
21. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.