Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.597 vizualizări
864 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
4. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
7. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
24. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de scoici (midii, stridii) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.