Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă |
Supă franţuzească de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras. Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri. Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.306 vizualizări
Versiunea printabilă831 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 6. Supă de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 7. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 11. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă meridională (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Supă Tarator (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Supă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |