Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă franţuzească de ceapă |
Supă franţuzească de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui, 4 cepe mari, 1/4 l vin alb sec, 1/2 apa fiarta cu Delikat, 1/2 lingurita chimen pisat, sare, piper, un praf de nucsoara, 50 g seminte decojite de floarea-soarelui, 8 felii de bagheta (paine lunga), 100 g cascaval ras. Mod de preparare: Se incinge untdelemnul in oala si se caleste ceapa taiata in rotocoale subtiri. Se stinge cu vinul alb, se adauga apa cu Delikat. Se adauga piperul si sarea, chimenul, praful de nucsoara si se pune la fiert, pe flacara mare, vreme de 10-15 minute. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se pun feliile de bagheta pe fundul farfuriilor adanci, se toarna supa si se presara cu semintele de floarea-soarelui si cascavalul ras (in comert se gasesc seminte de floarea-soarelui gata decorticate).
4.268 vizualizări
Versiunea printabilă823 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 7. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Supă de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 27. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 30. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |