Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă italienească |
Supă italienească
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 g de macaroane, 200 g branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi, un varf de cutit de foi de magheran. Mod de preparare: Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
4.915 vizualizări
Versiunea printabilă883 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cleştar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |