Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.160 vizualizări
1.182 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
3. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
6. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cremă de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
12. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
18. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.