Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.122 vizualizări
1.166 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
3. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
11. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
18. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
22. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.