Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.044 vizualizări
1.145 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
3. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
5. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
9. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
14. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
19. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
24. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.