Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac |
Supă marocană de dovleac, năut şi spanac
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude. Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute. Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat. Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.081 vizualizări
Versiunea printabilă1.156 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 2. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume) 3. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 5. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume) 7. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume) 8. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 11. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume) 12. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 13. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume) 19. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 21. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri) 22. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume) 28. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 29. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |