Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei |
Supă minestrone cu jambon şi tăiţei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras. Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute. Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.769 vizualizări
Versiunea printabilă855 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 3. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri) 6. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 8. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 9. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi) 13. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 14. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume) 16. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 19. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume) 21. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume) 23. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 25. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume) 28. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 29. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 30. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) |