Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei |
Supă minestrone cu jambon şi tăiţei
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras. Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute. Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.727 vizualizări
Versiunea printabilă846 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri) 2. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 4. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte) 10. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume) 13. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 15. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme) 17. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri) 21. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume) 22. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri) 26. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 27. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri) 30. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |