Supă portugheză cu pâine şi ouă - reţetă tradiţională din Portugalia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă

Supă portugheză cu pâine şi ouă

Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
6.351 vizualizări
1.018 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
3. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
10. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
14. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
15. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
17. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.