Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Portugalia » Supă portugheză cu pâine şi ouă |
Supă portugheză cu pâine şi ouă
Reţetă tradiţională din Portugalia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 felii de paine alba, 6-8 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper, 1 legatura tarhon, 4 oua mici, 4 linguri ulei de masline. Mod de preparare: Se incinge cuptorul (200oC) si se coc feliile de paine circa 8 minute la 170oC. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute. Se pune la fiert zeama de legume impreuna cu usturoiul, se lasa sa dea cateva clocote si se gusta de sare si piper. Tarhonul, spalat, se toaca marunt. Se sparg ouale - cate unul intr-o ceasca - se introduc pe rand in zeama fierbinte (cu lingura de adunat spuma) si se fierb 3 minute. Feliile de paine, scoase din cuptor, se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe cele patru farfurii incalzite dinainte. Pe fiecare felie se pune cate un ou scos din oala cu lingura de spuma si deasupra se toarna supa fierbinte. Se presara cu tarhon si se serveste imediat.
6.321 vizualizări
Versiunea printabilă1.009 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume) 2. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Supă cremă de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 15. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Salată verde (Salate > Salate de legume) 22. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 25. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume) 27. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |