Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos |
Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu. Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia. La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.086 vizualizări
Versiunea printabilă1.085 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe) 2. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) 4. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume) 6. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri) 8. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume) 9. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 10. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 20. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 21. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 24. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) 30. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |