Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos |
Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde. Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu. Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia. La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.133 vizualizări
Versiunea printabilă1.095 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre) 2. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate) 6. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume) 8. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri) 10. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 13. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume) 15. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi) 16. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme) 21. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 23. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 25. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 27. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte) 28. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci) |