Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
5.952 vizualizări
688 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel cu fasole (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.