Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe |
Supă toscană de fasole boabe
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat. Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
5.893 vizualizări
Versiunea printabilă677 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume) 7. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume) 21. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Ardei umpluţi cu fasole şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 27. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |