Supă toscană de fasole boabe - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă toscană de fasole boabe

Supă toscană de fasole boabe

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 morcov, 2 tulpini de telina, 2 fire de praz, 1 crenguta rozmarin, 3 crengute cimbru, inca 3 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 2 litri concentrat de legume (Knorr+apa), 8-12 felii de franzela, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera cu apa rece si se lasa sa se inmoaie 8 ore. Apoi se scurge. Se curata ceapa si 1 catel de usturoi si se toaca marunt. Morcovul si tulpinile de telina se taie cubulete, iar prazul - lamele (inclusiv partea verde). Rozmarinul si cimbrul se spala, se zvanta si se aleg frunzulitele. Intr-o oala mare se-ncinge uleiul si se calesc, pe rand, ceapa, usturoiul, morcovul, telina si prazul, pana ce se rumenesc usor. Se adauga fasolea, rozmarinul si cimbrul si deasupra se toarna zeama de zarzavat. Se acopera oala si se lasa supa sa fiarba la foc mic intre 1h30’ - 2h30’ (in functie de cat de repede se inmoaie fasolea). Se scoate jumatate din supa si se pune deoparte, iar cealalta se paseaza (in oala). Se toarna inapoi supa pusa deoparte, se amesteca cu cea pasata, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza in ea si ceilalti trei catei de usturoi tocati marunt. Se pun in fiecare farfurie cate 2 felii de paine, se toarna supa peste ele si se serveste imediat. In loc de fasole uscata, se poate folosi linte (care fierbe mai repede).
5.974 vizualizări
695 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Friptură de berbec cu fasole boabe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de peşte cu varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.