Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.180 vizualizări
1.168 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
5. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Somon la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
18. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Penne cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.