Sushi de somon afumat - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 175 g orez cu bobul lung, 2 linguri otet, 4 lingurite zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita sare, 2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fîsii subtiri.
Pentru garnitura: pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir murat.

Mod de preparare: Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.
Intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.
Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.
Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde
11.243 vizualizări
1.180 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
2. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pate rapid de somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.