Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele |
Tagliatelle cu măsline si sardele
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii. Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.549 vizualizări
Versiunea printabilă736 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 2. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 4. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri) 6. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte) 10. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă) 11. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi) 12. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte) 19. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume) 23. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 24. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume) 25. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume) 29. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi) |