Tagliatelle cu măsline si sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele

Tagliatelle cu măsline si sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.

Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.603 vizualizări
752 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Creier cu ou şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
10. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
11. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
14. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
23. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
27. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.