Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie |
Tăiţei in sos de lămâie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.396 vizualizări
Versiunea printabilă760 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe) 2. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 4. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume) 5. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 7. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume) 8. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 9. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi) 10. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi) 11. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 12. Prăjitură cu banane (Dulciuri > Prăjituri) 13. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 18. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) 20. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Păstrăvi în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume) 25. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 26. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Quiche Lorraine (Aperitive > Aperitive cu carne) |