Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie |
Tăiţei in sos de lămâie
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.367 vizualizări
Versiunea printabilă754 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri) 2. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi) 3. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi) 4. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi) 6. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 14. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci) 17. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi) 18. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme) 19. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe) 20. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume) 25. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 27. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri) 30. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) |