Tăiţei in sos de lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie

Tăiţei in sos de lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.417 vizualizări
767 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
3. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
5. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
7. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
15. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Ouă umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
20. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
27. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.