Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g taitei proaspeti, 300 g masline negre fara samburi, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cascaval ras, 250 ml frisca nebatuta sau smantana dulce, 4 catei de usturoi, 6 fire de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline (sau altul fin), sare, piper. Mod de preparare: Taiati costita feliute subtiri. Prajiti-o intr-o tigaie pana se aureste, fara sa adaugati grasime suplimentara. Trageti-o deoparte. Spalati si curatati ciupercile, indepartand coditele, taiati-le in felii subtiri si caliti-le 5 minute in ulei de masline. Presarati usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Amestecati slaninuta rumenita cu ciupercile si maslinele tocate, piperati, adaugati frisca lichida, o jumatate din cascavalul ras si puneti sa fiarba inabusit trei minute. Fierbeti taieteii in apa sarata vreme de patru minute (daca sunt proaspeti) sau conform indicatiilor de pe cutie, daca ii cumparati uscati. Strecurati-i si impartiti-i pe farfurii incalzite inainte. Turnati deasupra sosul de ciuperci si masline si cascavalul ras ramas. Serviti imediat.
3.373 vizualizări
Versiunea printabilă703 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 6. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 9. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 11. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 14. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 16. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 17. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume) 18. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |