Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte. Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute. Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas. Serviţi imediat.
4.130 vizualizări
Versiunea printabilă795 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci) 11. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 14. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 18. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 21. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 23. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 24. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 30. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |