Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.130 vizualizări
795 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
11. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
18. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
24. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.