Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte. Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute. Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas. Serviţi imediat.
4.182 vizualizări
Versiunea printabilă805 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume) 5. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume) 11. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 25. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume) 27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume) 28. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |