![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
![]() Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte. Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute. Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas. Serviţi imediat.
4.211 vizualizări
812 tipăriri 10 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |