Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.182 vizualizări
805 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
11. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.