Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.211 vizualizări
812 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
3. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
24. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.