Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Tajina marocană cu gutui caramelizate |
Tajina marocană cu gutui caramelizate
Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 1,5 kg gutui, 1,5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel, 2 cepe rase sau taiate marunt, 200 g unt, 1 lingurita de piper, 1 dosa de sofran, 2 linguri de zahar, 5 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara pisata. Mod de preparare: Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc. Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase. Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros. Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna. Se serveste acompaniat de mici graunte de griu (in arabeste cuscus). Grauntele de cuscus se prepara foarte bine in aparat cu microunde, un pahar de graunte pentru un pahar de apa. Se amesteca la rece si se lasa grauntele sa se umfle dupa care se adauga bucati de unt cam 50g pentru un pahar din fiecare, stafide (voluntar) inmuiate in apa calda, sare si piper dupa care se dau la cuptor cu microunde cca 3 minute la putere maxima, sau 15-20 minute in cuptor normal.
7.893 vizualizări
Versiunea printabilă1.132 tipăriri 6 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 2. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri) 3. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 6. Compot de gutui (Conserve de fructe > Compoturi) 7. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 8. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi) 9. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri) 10. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri) 11. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi) 12. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 13. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri) 14. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Salată marocană (Salate > Salate de legume) 16. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă) 18. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme) 19. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe) 21. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 22. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 23. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme) 27. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri) 30. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe) |