Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.326 vizualizări
780 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
2. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
6. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cremă de banane (I) (Dulciuri > Creme)
24. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
26. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
29. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
30. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.