Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei |
Tartă cu brânză şi dovlecei
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper. Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare. Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute. Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca. Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei. Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
3.875 vizualizări
Versiunea printabilă776 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 5. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume) 6. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi) 7. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai) 8. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 9. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 11. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 12. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 16. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume) 17. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 19. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 20. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume) 21. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri) 22. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi) 23. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 25. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume) 28. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |