Tartă cu brânză şi dovlecei - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă cu brânză şi dovlecei

Tartă cu brânză şi dovlecei

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 rulou de aluat foetaj, 250 g telemea de oi rasa (pe razatoarea mare), 3 dovlecei, 5 linguri de untdelemn de masline, cimbru proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i tava. Curatati dovleceii si dati-i pe razatoarea mare.
Puneti untdelemnul sa se infierbante intr-o tigaie, adaugati dovleceii si lasati-i sa se caleasca vreme de 5 minute.
Derulati foile de placinta pe o hartie de pergament, intinsa pe tava cuptorului de la aragaz. Intepati-o cu furculita din loc in loc si ridicati marginile aluatului peste cele ale tavii, umezindu-le usor ca sa se lipeasca.
Intindeti branza rasa si pasta de dovlecei peste aluat, sarati, piperati, stropiti cu untdelemn si bagati tava la cuptor pentru 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, coborati temperatura cuptorului la treapta trei.
Serviti tarta fierbinte sau calduta, presarata deasupra cu cimbru tocat. Pentru o savoare in plus, pudrati tarta cu parmezan ras. Se potriveste bine cu un vin rosé.
3.903 vizualizări
787 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
6. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
15. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
20. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
22. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
27. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
29. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
30. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.