Tartă cu legume (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Tartă cu legume (I)

Tartă cu legume (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g vinete, 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400 g rosii tocate sau din conserva, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g parmezan ras, 100 g telemea sau feta.

Mod de preparare: Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri. Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se imprastie aluatul deasupra.
4.230 vizualizări
843 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
4. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
13. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
19. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
21. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
25. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.