Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Tartă cu legume (I) |
Tartă cu legume (I)
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 250 g vinete, 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400 g rosii tocate sau din conserva, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g parmezan ras, 100 g telemea sau feta. Mod de preparare: Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri. Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se imprastie aluatul deasupra.
4.230 vizualizări
Versiunea printabilă843 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 3. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume) 4. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 5. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi) 6. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 7. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri) 9. Tort cu portocale (I) (Dulciuri > Torturi) 10. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate) 13. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 19. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 20. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume) 21. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 23. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci) 25. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 27. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) |