Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel |
Tartă cu sparanghel
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper. Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min. Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge. Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos. Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust. Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min. Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min. Este delicioasă şi rece.
4.230 vizualizări
Versiunea printabilă797 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri) 3. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri) 4. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri) 6. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri) 7. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 9. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri) 10. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 11. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 13. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri) 14. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Sparanghel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri) 17. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 19. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 21. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri) 22. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 25. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 27. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 30. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri) |