Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Tartă cu sparanghel |
Tartă cu sparanghel
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 200 g făină integrală, 3 ouă, 120 g unt, 350 g sparanghel alb, 100 ml lapte, 100 ml smântână, 20 g pătrunjel frunze, 4 roşii cherry, 50 g gorgonzola, sare, piper. Mod de preparare: Se amestecă făina cu un ou, sare şi 100 g unt moale, din care se face un aluat moale. Se înveleşte cu folie şi se lasă la frigider 30 min. Se curăţă sparanghelul şi se dă la fiert în apă cu sare şi restul de unt 10 min. Se scurge. Se unge o formă de tort cu unt şi se presară făină. Se întinde aluatul şi se aşează în formă, ridicând o margine de două degete. Se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu hârtie de copt şi se aşează deasupra alune în coajă sau fasole. Se coace la cuptorul încălzit la 200 grade Celsius 15 min., pe raftul al doilea de jos. Se taie sparanghelul în bucăţi de 5-7 cm. Se amestecă laptele cu smântâna, pătrunjelul tocat şi cu cele 2 ouă rămase. Se piurează cu mixerul. Se săreaza şi se piperează după gust. Se înlătură hârtia de copt şi se dispune sparanghelul şi roşiile tăiate în jumătăţi. Se toarnă sosul şi se dă la cuptor încă 25 min. Se sfărâmă brânza şi se repartizează pe tartă. Se mai dă la cuptor 10 min. Este delicioasă şi rece.
4.263 vizualizări
Versiunea printabilă808 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri) 2. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume) 5. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri) 7. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri) 8. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri) 13. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 14. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 16. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 20. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 21. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri) 22. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 23. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 24. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri) 27. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri) 28. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri) 29. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 30. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) |