Tartă gasconă cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă gasconă cu mere

Tartă gasconă cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou.
Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.

Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura.
Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte.
Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.350 vizualizări
740 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
7. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
8. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
11. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
14. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
18. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
19. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
27. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.