Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă gasconă cu mere |
Tartă gasconă cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou. Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos. Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura. Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte. Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.350 vizualizări
Versiunea printabilă740 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă) 2. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri) 4. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe) 5. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 6. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi) 7. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite) 8. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate) 9. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi) 11. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe) 13. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri) 14. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 15. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 16. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite) 18. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 19. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 20. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 22. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe) 23. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 24. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 26. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi) 27. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri) 28. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) |