Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă normandă cu mere |
Tartă normandă cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 150 g aluat fraged, 1 kg de mere, 50 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de scortisoara, 50 g zahar tos, 50 g jeleu de mere sau de caise. Mod de preparare: Luati o forma de tarta rotunda, cu un diametru de 20 cm, intindeti aluatul in ea, lasand o margine de 3-5 milimetri ridicata de pe fundul vasului. Lasati aluatul sa se odihneasca pe aragaz doua ore. Curatati merele, puneti deoparte 500 g. Restul, taiati-le bucati si preparati un mic compot din doua linguri de supa cu apa, zaharul pudra si praful de scortisoara. Lasati-l sa se raceasca. Taiati cele 500 g de mere ramase in feliute subtiri, cam de 2-3 mm. Turnati compotul peste aluatul din forma, repartizati deasupra lamelele de mar crud, in forma concentrica, cat se poate de regulat (ca paletele evantaiului). Topiti untul, stropiti compozitia si presarati deasupra jumatate din zaharul tos. Incalziti cuptorul si coaceti tarta circa o ora. Cu 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, presarati deasupra si restul de zahar tos.
3.425 vizualizări
Versiunea printabilă717 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi) 3. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 4. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 6. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi) 9. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 10. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri) 11. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume) 13. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 15. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri) 17. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri) 18. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi) 20. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri) 21. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 22. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri) 23. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite) 24. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi) 27. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 28. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi) 29. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi) |