Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă normandă cu mere |
Tartă normandă cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 150 g aluat fraged, 1 kg de mere, 50 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de scortisoara, 50 g zahar tos, 50 g jeleu de mere sau de caise. Mod de preparare: Luati o forma de tarta rotunda, cu un diametru de 20 cm, intindeti aluatul in ea, lasand o margine de 3-5 milimetri ridicata de pe fundul vasului. Lasati aluatul sa se odihneasca pe aragaz doua ore. Curatati merele, puneti deoparte 500 g. Restul, taiati-le bucati si preparati un mic compot din doua linguri de supa cu apa, zaharul pudra si praful de scortisoara. Lasati-l sa se raceasca. Taiati cele 500 g de mere ramase in feliute subtiri, cam de 2-3 mm. Turnati compotul peste aluatul din forma, repartizati deasupra lamelele de mar crud, in forma concentrica, cat se poate de regulat (ca paletele evantaiului). Topiti untul, stropiti compozitia si presarati deasupra jumatate din zaharul tos. Incalziti cuptorul si coaceti tarta circa o ora. Cu 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, presarati deasupra si restul de zahar tos.
3.399 vizualizări
Versiunea printabilă710 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi) 4. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi) 5. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 6. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi) 10. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri) 12. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 16. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 22. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe) 23. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri) 24. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 25. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 27. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri) 28. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi) 29. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi) 30. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre) |