Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă parfumată cu măsline verzi |
Tartă parfumată cu măsline verzi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi, 6 oua foarte proaspete, 150 ml smantana groasa, 100 g suc de rosii mai concentrat, 20 g unt, sare, piper proaspat macinat. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv. Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
3.764 vizualizări
Versiunea printabilă784 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri) 4. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri) 5. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri) 7. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 14. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 17. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri) 18. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri) 19. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 20. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 24. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 25. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 26. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 28. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri) 29. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) |