Tartă parfumată cu măsline verzi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă parfumată cu măsline verzi

Tartă parfumată cu măsline verzi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi, 6 oua foarte proaspete, 150 ml smantana groasa, 100 g suc de rosii mai concentrat, 20 g unt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv.
Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
3.764 vizualizări
784 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
5. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
7. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
25. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
28. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.