Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă parfumată cu măsline verzi |
Tartă parfumată cu măsline verzi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi, 6 oua foarte proaspete, 150 ml smantana groasa, 100 g suc de rosii mai concentrat, 20 g unt, sare, piper proaspat macinat. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C si se introduce un vas cu apa fierbinte (pentru bain-marie). Apoi se unge bine cu unt forma de tarta. Se taie maslinele rondele. Se bat ouale (ca pentru omleta) - fara sare - si se incorporeaza maslinele, smantana, sucul de rosii si piperul proaspat macinat. Se varsa in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se intareasca 15-20 de minute (pe baie de apa). Tarta trebuie sa fie pufoasa (nu tare), pentru ca maslinele devin crocante. Se serveste fierbinte sau calduta, ca aperitiv. Un sfat: folositi masline cat mai parfumate (cu piper, cimbru etc), iar daca sucul de rosii este prea lichid, adaugati o lingurita cu varf de miez de rosii.
3.737 vizualizări
Versiunea printabilă774 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri) 3. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 4. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 5. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri) 6. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 9. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă) 10. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri) 18. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 20. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi) 23. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 24. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 25. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |