Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere |
Tartă provensală cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou. Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam. Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider. Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.854 vizualizări
Versiunea printabilă851 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 2. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 3. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume) 5. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri) 7. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri) 8. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi) 12. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite) 13. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 15. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 16. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 17. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume) 19. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi) 20. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 21. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri) 22. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe) 24. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe) 26. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri) 30. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi) |