Tartă provensală cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
4.854 vizualizări
851 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
2. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
12. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
13. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
17. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
19. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
20. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
21. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.