Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere |
Tartă suedeză cu mere
Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată. Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere. Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.817 vizualizări
Versiunea printabilă1.045 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi) 3. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite) 5. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 6. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe) 10. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 11. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite) 14. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri) 15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri) 16. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri) 18. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte) 20. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 21. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 22. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 23. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 24. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 27. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 29. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) |