Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.871 vizualizări
1.060 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
3. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
5. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
8. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
12. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
19. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
21. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
22. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
29. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.