Tarte Bourdaloue - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tarte Bourdaloue

Tarte Bourdaloue

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 350 g aluat fraged (din comert), 50 g faina, 1 conserva mare cu pere in sirop, 20 g unt, 2 linguri migdale felii, 1/2 l lapte, 1 baton de vanilie, 100 g zahar pudra, 2 oua intregi + 4 galbenusuri, 100 g pudra de migdale.

Mod de preparare: Ungeti si infainati o forma de tarta si imbracati-o cu aluatul intins pe planseta. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si tineti-l la rece o jumatate de ora. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o cratita laptele impreuna cu batonul de vanilie despicat pe lung, zaharul si un varf de cutit de sare. Separat, intr-un castron, amestecati ouale intregi, galbenusurile si amidonul si turnati peste ele laptele cald - putin cate putin -, amestecand intruna. Turnati compozitia inapoi in cratita, lasati-o sa dea in clocot, continuand sa amestecati, si luati-o de pe foc. Indepartati vanilia si incorporati pudra de migdale. Varsati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca.
Scurgeti perele si taiati-le in doua pe lung. Scoateti aluatul din frigider, acoperiti-l cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, turnati peste aluat crema de migdale, asezati deasupra perele si coaceti tarta inca 5-10 minute in cuptorul incins. Presarati peste ea feliile de migdale si dati-o inca 5 minute la cuptor.
4.179 vizualizări
833 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tarte cu muguri de soia (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mini-tarte cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.