Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tarte Bourdaloue |
Tarte Bourdaloue
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 350 g aluat fraged (din comert), 50 g faina, 1 conserva mare cu pere in sirop, 20 g unt, 2 linguri migdale felii, 1/2 l lapte, 1 baton de vanilie, 100 g zahar pudra, 2 oua intregi + 4 galbenusuri, 100 g pudra de migdale. Mod de preparare: Ungeti si infainati o forma de tarta si imbracati-o cu aluatul intins pe planseta. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si tineti-l la rece o jumatate de ora. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Preparati crema: puneti pe foc intr-o cratita laptele impreuna cu batonul de vanilie despicat pe lung, zaharul si un varf de cutit de sare. Separat, intr-un castron, amestecati ouale intregi, galbenusurile si amidonul si turnati peste ele laptele cald - putin cate putin -, amestecand intruna. Turnati compozitia inapoi in cratita, lasati-o sa dea in clocot, continuand sa amestecati, si luati-o de pe foc. Indepartati vanilia si incorporati pudra de migdale. Varsati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca. Scurgeti perele si taiati-le in doua pe lung. Scoateti aluatul din frigider, acoperiti-l cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, turnati peste aluat crema de migdale, asezati deasupra perele si coaceti tarta inca 5-10 minute in cuptorul incins. Presarati peste ea feliile de migdale si dati-o inca 5 minute la cuptor.
4.179 vizualizări
Versiunea printabilă833 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 4. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 5. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri) 6. Tarte cu muguri de soia (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 8. Mini-tarte cu banane (Dulciuri > Prăjituri) 9. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 10. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri) 11. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri) 12. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 13. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) |