Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.341 vizualizări
890 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
2. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Garnitură de ceapă cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
7. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
21. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
23. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.