Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.265 vizualizări
873 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
7. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
26. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.