Telemea pane cu garnitură de ceapă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Telemea pane cu garnitură de ceapă

Telemea pane cu garnitură de ceapă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Telemeaua pane: 50 g nuci macinate, 50 g cascaval (sau parmezan) ras, o lingurita cimbru uscat, un ou, 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), 4 linguri ulei.
Garnitura: 250 g ceapa, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri zahar, 100 ml otet, 200 ml vin rosu, o foaie de dafin, 3 crengute cimbru, sare, piper, o para.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
6.313 vizualizări
884 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
2. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
12. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
14. Garnitură de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
21. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.