Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume |
Tempura cu legume
Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit. Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute. Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider. Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor. Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.618 vizualizări
Versiunea printabilă1.127 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 6. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte) 11. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 17. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 24. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 27. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |