Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.660 vizualizări
1.144 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
22. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.