Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici |
Terină cu caise şi piersici
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat. Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.686 vizualizări
Versiunea printabilă881 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 4. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume) 5. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume) 7. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte) 14. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme) 17. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 19. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi) 21. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume) 22. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri) 24. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 26. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză) |