Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.630 vizualizări
867 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
9. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
11. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
13. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
15. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
21. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
24. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.