Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.508 vizualizări
976 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
6. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
11. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
21. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
23. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
28. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.