Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.536 vizualizări
989 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
6. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
17. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
19. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
25. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi)
28. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.