Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă |
Terină de legume cu ouă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat. Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.536 vizualizări
Versiunea printabilă989 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri) 6. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 7. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Ouă Soubise (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Ouă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă) 17. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte) 19. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 20. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 24. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 25. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 26. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Tort fără ouă (Dulciuri > Torturi) 28. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi) 30. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) |