Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă |
Terină de legume cu ouă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat. Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.508 vizualizări
Versiunea printabilă976 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 5. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi) 6. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 11. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) 21. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 23. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 26. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 28. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |