Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tian provensal |
Tian provensal
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 vinete, 3 dovlecei, 6 rosii, 3 ardei grasi (mai mici), 7 catei de usturoi, 1 lingura de ierburi (cimbru, rozmarin, etc.), 200 ml ulei de masline, 12 masline negre, sare, piper. Mod de preparare: Taiati felii vinetele, dovleceii si rosiile si caliti-le, pe rand, circa 5-6 minute in ulei de masline. Puneti-le sa se scurga intr-o sita sau pe hartie absorbanta. Sarati-le si piperati-le. In trei linguri de ulei, caliti apoi timp de 5 minute ardeii intregi, curatati de seminte. Puneti sare si piper. Luati un vas de Jena, frecati-l cu cativa catei de usturoi, apoi asezati alternativ cate-un rand de vinete, dovlecei, rosii si ardei. La mijloc puneti restul de catei de usturoi (intregi), stropiti legumele astfel preparate cu ulei de masline si asezati deasupra ierburi uscate. Incingeti cuptorul si lasati legumele circa 45 de minute sa se rumeneasca. Garnisiti-le cu masline si mai stropiti-le o data cu putin ulei cand le serviti. Se pot manca fierbinti sau caldute.
3.590 vizualizări
Versiunea printabilă778 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 7. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi) 8. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi) 9. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate) |