Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.447 vizualizări
1.012 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.