Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.413 vizualizări
992 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.