Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.385 vizualizări
983 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
14. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.