Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.121 vizualizări
916 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.