Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.156 vizualizări
928 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.