Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.089 vizualizări
910 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.