Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Tocăniţă de văcuţă cu bere |
Tocăniţă de văcuţă cu bere
Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 kg carne de vita, 2-3 linguri ulei, 2 cepe mari tocate, 2 catei de usturoi presati, 1/4 ceasca faina, 1 ceasca zeama concentrata din carne de vita (Knorr+apa), 1 ceasca bere, 2 morcovi mari taiati felii, 2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, piper macinat, sare. Mod de preparare: Se curata carnea si se taie bucati de 1 cm. Intr-o tigaie se pune la incins jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa, pana ce se rumeneste. Se adauga usturoiul, se prajeste si el circa un minut, dupa care se scot si ceapa si usturoiul din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Uleiul ramas se pune la incins intr-o cratita mai mare si se prajeste carnea, la foc iute, pe toate partile. Se face focul mai mic si se adauga faina, amestecand bine. Se stinge cu zeama de carne si se amesteca in continuare pana ce se obtine un sos neted. Se incorporeaza berea si se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii taiati felii, foile de dafin, sarea si piperul si se amesteca mai departe, pana ce se leaga bine. Se acopera cratita cu un capac si se lasa tocanita sa fiarba incet, o ora si jumatate, dupa care se ia capacul si se mai clocoteste cateva minute. Inainte de a o servi, tocanita se garniseste cu patrunjel verde tocat.
7.004 vizualizări
Versiunea printabilă984 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi) 5. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 7. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 20. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri) 21. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Păstrăvi cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 25. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 28. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |