Tocăniţă mexicană cu chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Tocăniţă mexicană cu chili

Tocăniţă mexicană cu chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de chili, 2 linguriţe chimion, 2-3 roşii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roşie din conservă, 1/2 ceaşcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniţă orez (opţional).

Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, praful de chili şi chimionul şi se călesc la foc potrivit circa 4 min., amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenţie, să nu se ardă).

Se adaugă apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate cubuleţe, şi se zdrobesc cu lingura de pereţii cratiţei. Se pune şi dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 min., amestecând din când în când.

Se adaugă fasolea, porumbul, sare şi piper după gust şi se mai fierb toate sub capac încă 20 min.

Tocăniţa se serveşte, după preferinţă, cu garnitură de orez fiert.
7.026 vizualizări
971 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
5. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
19. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.