Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tochitură dobrogeană |
Tochitură dobrogeană
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Ingrediente: 600-700 g carne de porc (pulpă fără os sau fleică fără prea multă grăsime), 1 ceapă potrivită, o lingură mare şi cu vîrf pastă de roşii, 2 linguri ulei, un pahar de vin roşu. Usturoi – 1 căpăţână mare Sare, piper, boia dulce, cimbru – după gust Mod de preparare: Se ia carnea, de preferinta proaspata si de o culoare roz-deschis, se taie in cubulete ca pentru a fi tocata. Usturoiul se curata si se taie fiecare catel in feliute subtirele, nu pe lung, ci de-a latul. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pun cele doua linguri de ulei intr-o cratita la incins. Cand e incins bine uleiul se arunca ceapa la rumenit. Daca primele bucatele de ceapa au inceput sa devina maronii, se poate adauga fara probleme si carnea. Se presara condimentele dupa bunul plac, dar aveti grija sa nu abunde cimbrul sau boiaua, deoarece dau un gust amarui mancarii. Se intoarce carnea pe toate partile, pana cand toate bucatile au devenit albicioase. In acest moment se adauga cam 2 cani de apa calda in cratita. Se mai pune si o treime din usturoiul taiat. Se acopera, dar nu de tot, si se lasa sa fiarba pana cand scade binisor. Se verifica moliciunea carnii, nu prin intepare, ci se scoate o bucata si se gusta. Daca sunteti multumiti de gust si consistenta, e bine. Daca nu, se mai adauga niste apa calda, si din nou se lasa sa fiarba mancarea, acoperita fiind. Daca vi se pare ca e gata, atunci se rastoarna in mancare si paharul cu vin, usturoiul ramas precum si pasta de rosii. Se amesteca bine, sa se imprastie pasta de rosii in toata compozitia. De aici in colo mai sunt cam inca cinci minute de fierbere. E bine sa fie servita fierbinte, cu o mamaliguta vartoasa deasupra careia sa se aseze frumusel un ou ochi. Ornamente se folosesc frunze de patrunjel, iar pe ou, in mijlocul galbenusului, se pune o boaba de piper. Muraturile sunt foarte bine-venite la acesta masa, in special castraveciorii murati sau salata de varza acra, dreasa cu ulei si boia. De baut merge orice daca e vin negru si puternic.
75.592 vizualizări
Versiunea printabilă2.339 tipăriri 65 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 2. Tochitură moldovenească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Tochitură ţărănească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Tochitură moldovenească cu caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 11. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |