Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tochitură moldovenească |
Tochitură moldovenească
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: Carne de porc cu puţină grăsime, 2 cepe, ouă, mălai, telemea. Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa, care se pune apoi la călit. După ce s-a prăjit bine, se taie carnea de porc în cubuleţe şi se adaugă lîngă ceapă, amestecând uşor pînă cînd carnea se rumeneşte bine. Cînd sînt gata, se toarnă peste carne 2-3 linguri de bulion subţiat cu o lingură de apă. În acelaşi timp, se pregăteşte şi mămăliga potrivit de tare şi, cît fierbe mămăliga, se fac şi ouă ochiuri pentru exact cîte persoane sînt la masă. Se aşează tochitura în farfurie cu mămăliga alături, iar oul ochi este aşezat pe mămăligă şi peste toate se rade puţină telemea.
27.196 vizualizări
Versiunea printabilă1.232 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 7. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Tochitură moldovenească cu caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Tochitură ţărănească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Tochitură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Papră moldovenească (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |