Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocinei la cuptor |
Tocinei la cuptor
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg de cartofi, sare, 3 ouă, un pumn de brînză de burduf, untură de porc, cîteva linguri de smîntînă. Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se rad pe răzătoarea cu dinţii cei mai mici (trebuie să devină o pastă). Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine. Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă de asemenea în pasta rezultată. Se toarnă pasta într-o tavă unsă cu untura de porc şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se servesc cât sunt calde.
15.763 vizualizări
Versiunea printabilă869 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume) 6. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 7. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 9. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 11. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 19. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 22. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Friptură de miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 25. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi) 26. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume) 29. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 30. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume) |