Tocinei la cuptor - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocinei la cuptor

Tocinei la cuptor

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg de cartofi, sare, 3 ouă, un pumn de brînză de burduf, untură de porc, cîteva linguri de smîntînă.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se rad pe răzătoarea cu dinţii cei mai mici (trebuie să devină o pastă). Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine. Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă de asemenea în pasta rezultată. Se toarnă pasta într-o tavă unsă cu untura de porc şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se servesc cât sunt calde.
15.793 vizualizări
876 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
6. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
8. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Clătite cu căpşuni (Dulciuri > Clătite)
14. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
16. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
25. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Muşchi de proc împănat la fum (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.