Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.878 vizualizări
784 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
2. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
6. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
12. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
20. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
24. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
29. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.