Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina |
Tort cu smântână ca la Bucovina
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat. Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie. Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma. Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar). Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.859 vizualizări
Versiunea printabilă777 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri) 2. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 5. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 6. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 9. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 10. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă) 11. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe) 12. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume) 13. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă) 20. Tort Maricel (Dulciuri > Torturi) 21. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme) 24. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 25. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Cârnaţi prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi) 28. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume) 29. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă) |