Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.859 vizualizări
777 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
9. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
13. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
20. Tort Maricel (Dulciuri > Torturi)
21. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
24. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
25. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Cârnaţi prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
29. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.