Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.178 vizualizări
785 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
3. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
4. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
5. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
6. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
9. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
11. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
12. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
16. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Tort de morcovi (Dulciuri > Torturi)
24. Tort Televizor (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
26. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
27. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu căpşuni (III) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.