Tort elveţian de morcovi - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi

Tort elveţian de morcovi

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ).

Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider.
Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet).
Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat.
Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma.
Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.119 vizualizări
768 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
2. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
6. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
11. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
12. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
17. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
18. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
19. Tort Fulger (Dulciuri > Torturi)
20. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
23. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
24. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
26. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
28. Tort englez de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
29. Tort în 7 minute (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.