Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Tort elveţian de morcovi |
Tort elveţian de morcovi
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 12 Ingrediente: 300 g morcovi, 5 oua, 250 g zahar, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 250 g migdale macinate, 80 g faina, 1 varf de cutit de sare, pulbere de cuisoare si scortisoara, 2 lingurite praf de copt, 2 linguri suc de lamaie. In plus: 200 g zahar pudra, alte 2 linguri de suc de lamaie, 1 albus pentru glazura, bomboane fondante pentru decorat (facultativ). Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se sparg ouale si se despart. Albusul se pune intr-o cescuta acoperita, la frigider. Batutul cremei. Galbenusurile, zaharul si coaja de lamaie se amesteca vreme de 5 minute cu robotul sau cu o lingura de lemn (pana ce zaharul se dizolva complet). Adaosurile uscate. Migdalele macinate, faina, sarea, scortisoara, cuisoarele si praful de copt se amesteca. Se incorporeaza in crema, alternativ cu morcovii rasi. Se pune sucul de lamaie. Se porneste cuptorul la 180 grade C. Spuma de albus. Se unge o forma rotunda (26 cm diametru) si se pune putin la frigider. Se presara cu faina. Se bate albusul spuma si se incorporeaza in aluat. Coptul tortului. Se pune forma pe raftul doi de jos al cuptorului si se coace 50 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet. Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie si albusul, pentru a se obtine o glazura uniforma. Invelirea tortului. Se intinde glazura moale pe toata suprafata tortului. Facultativ, se decoreaza cu jumatati de bomboana fondanta sau fructe intregi din dulceata (visine, cirese etc.). Se lasa pana se intareste glazura.
4.154 vizualizări
Versiunea printabilă778 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 2. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi) 3. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi) 5. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi) 6. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 7. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume) 8. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi) 9. Tort minune (Dulciuri > Torturi) 10. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi) 12. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi) 13. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi) 14. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 16. Tort Doboş cu cacao (Dulciuri > Torturi) 17. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi) 18. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 19. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi) 20. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi) 21. Tort şah (Dulciuri > Torturi) 22. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi) 23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi) 24. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi) 25. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi) 26. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 27. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi) 28. Tort Diplomat cu prune uscate (Dulciuri > Torturi) 29. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi) 30. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi) |