Tort englez de ciocolată - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Tort englez de ciocolată

Tort englez de ciocolată

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g ciocolata fulgi, 80 g alune tocate, 80 g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat.
Crema: 2 foi gelatina, 125 ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100 g ciocolata, 250 g smintina, 80 g zahar.
Umplutura: 300 g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura.
Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci.
Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cind s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema.
120 ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroase. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
10.044 vizualizări
1.037 tipăriri
19 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
2. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
3. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)
4. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
5. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
6. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
7. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
9. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
12. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
14. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
18. Fursecuri cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
20. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
22. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
23. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
24. Tort de napolitane (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de coacăze (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de nuci cu bonetă de frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
29. Tort de nuci cu cremă fără unt (Dulciuri > Torturi)
30. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.