Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.815 vizualizări
768 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
4. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
8. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
11. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
15. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
20. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
27. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.