Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.794 vizualizări
762 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Fasole verde cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
8. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
10. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
14. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
18. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
19. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
22. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
25. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
28. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.