Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.766 vizualizări
751 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
7. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
11. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
13. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
16. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
17. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
20. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
21. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
23. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.