Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (I) |
Tortilla (I)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, 1 ceapă mare, sare, piper. Mod de preparare: Se taie cartofii pai, se tamponează cu un prosop curat şi se pun la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Cînd se pot sfărîma cu furculiţa, se iau la o parte, se scot din grăsime şi se lasă să se răcească. Între timp, se toacă ceapa, se căleşte şi se pune peste cartofi. Se bat ouăle, se adaugă peste aceste ingrediente, se potriveşte de sare şi piper. Se pune puţină grăsime într-o tavă largă, se lasă să se înfierbînte, se pune compoziţia şi se dă tava la cuptor. Cînd preparatul este gata pe jumătate, se întoarce cu ajutorul unei spatule de lemn şi se dă pe cît posibil formă rotundă. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se aşează pe platou. Se taie în cuburi potrivite şi în fiecare se înfige cîte o scobitoare.
6.065 vizualizări
Versiunea printabilă845 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi) 8. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 9. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 10. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi) 14. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi) 15. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate) 17. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă) 19. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi) 20. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 24. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi) 26. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume) 28. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 29. Supă cremă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) |