Tortilla (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (I)

Tortilla (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, 1 ceapă mare, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie cartofii pai, se tamponează cu un prosop curat şi se pun la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Cînd se pot sfărîma cu furculiţa, se iau la o parte, se scot din grăsime şi se lasă să se răcească.
Între timp, se toacă ceapa, se căleşte şi se pune peste cartofi. Se bat ouăle, se adaugă peste aceste ingrediente, se potriveşte de sare şi piper.
Se pune puţină grăsime într-o tavă largă, se lasă să se înfierbînte, se pune compoziţia şi se dă tava la cuptor. Cînd preparatul este gata pe jumătate, se întoarce cu ajutorul unei spatule de lemn şi se dă pe cît posibil formă rotundă. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se aşează pe platou. Se taie în cuburi potrivite şi în fiecare se înfige cîte o scobitoare.
6.136 vizualizări
860 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
3. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
19. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
20. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.