Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (I) |
Tortilla (I)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, 1 ceapă mare, sare, piper. Mod de preparare: Se taie cartofii pai, se tamponează cu un prosop curat şi se pun la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Cînd se pot sfărîma cu furculiţa, se iau la o parte, se scot din grăsime şi se lasă să se răcească. Între timp, se toacă ceapa, se căleşte şi se pune peste cartofi. Se bat ouăle, se adaugă peste aceste ingrediente, se potriveşte de sare şi piper. Se pune puţină grăsime într-o tavă largă, se lasă să se înfierbînte, se pune compoziţia şi se dă tava la cuptor. Cînd preparatul este gata pe jumătate, se întoarce cu ajutorul unei spatule de lemn şi se dă pe cît posibil formă rotundă. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se aşează pe platou. Se taie în cuburi potrivite şi în fiecare se înfige cîte o scobitoare.
6.106 vizualizări
Versiunea printabilă853 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 4. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi) 6. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 10. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 12. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri) 13. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi) 14. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume) 22. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi) 24. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 27. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri) 28. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 29. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri) 30. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume) |