Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II) |
Tortilla (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ). Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie. Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute. Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
5.731 vizualizări
Versiunea printabilă852 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 5. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume) 8. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme) 10. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume) 11. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume) 20. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 21. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte) 24. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 30. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă) |