Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II) |
Tortilla (II)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ). Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie. Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute. Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
5.780 vizualizări
Versiunea printabilă861 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 4. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume) 6. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 9. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri) 13. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume) 22. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri) 26. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 27. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 28. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri) 29. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume) 30. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume) |