Tortilla (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II)

Tortilla (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ).

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie.
Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute.
Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
5.809 vizualizări
868 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
12. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
18. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
21. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.