Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu dovlecei |
Tortilla cu dovlecei
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 500 g dovlecei, 12 oua, 2 cepe, 3 linguri de untdelemn de masline, 1 legatura de patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc mic) si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati dovleceii rasi, sarati, piperati si lasati mancarica sa fiarba incet, zece minute, amestecand mereu. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le bine adaugand si patrunjelul tocat, sarea, piperul. Varsati ouale batute in tigaie si lasati omleta sa se prinda, vreme de 4 minute. Egalizati suprafata cu ajutorul unei spatule, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa se mai coaca tortilla vreme de 5 minute, intorcand-o si pe partea cealalta. Cand e gata, puneti tortilla pe o farfurie mai mare si taiati-o in bucati. Se serveste fierbinte, asociata cu un vin alb.
5.360 vizualizări
Versiunea printabilă867 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Dovlecei cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume) 9. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Quiche cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 25. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume) 27. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume) 29. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |