Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu dovlecei şi cartofi |
Tortilla cu dovlecei şi cartofi
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 400 g cartofi, 300 g dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 oua, 1/2 pahar de smantana (100 ml), sare, piper, 1/2 legatura de cimbru, 2 linguri de untdelemn. Mod de preparare: Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa, se curata si se taie felii. Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se bat ouale cu smantana, sare si piper. Se adauga cimbrul bine faramitat. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun legumele la calit, invartindu-le pe toate partile. Cand sunt aproape patrunse, se toarna deasupra ouale cu smantana si se lasa tigaia acoperita, pe flacara potrivita, vreme de 15 minute.
4.798 vizualizări
Versiunea printabilă910 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte) 3. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume) 4. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte) 6. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe) 7. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 8. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri) 9. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri) 13. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume) 15. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume) 17. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 20. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume) 21. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume) 23. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume) 27. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte) 29. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |