Tortilla cu salam şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă

Tortilla cu salam şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.739 vizualizări
840 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
6. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
9. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
13. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
18. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
21. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
23. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
28. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.