Tortilla cu salam şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă

Tortilla cu salam şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.695 vizualizări
828 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
6. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
10. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
14. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
17. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
21. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
23. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
26. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
28. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.