Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă |
Tortilla cu salam şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.695 vizualizări
Versiunea printabilă828 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 2. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 5. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume) 6. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 9. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume) 10. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 11. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 14. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 16. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 17. Creveţi cu fidea şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 20. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri) 21. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă) 23. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume) 26. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi) 28. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |