Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă |
Tortilla cu salam şi verdeaţă
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.739 vizualizări
Versiunea printabilă840 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Salată de andive (Salate > Salate de legume) 6. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 9. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Corn cu nucă şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 12. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri) 13. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 14. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 16. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 17. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume) 18. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume) 21. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe) 23. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 25. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume) 27. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume) 28. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) |