Tortilla cu salam şi verdeaţă - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu salam şi verdeaţă

Tortilla cu salam şi verdeaţă

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 8 oua, 2 dovlecei, 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde), 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru (pe lung) si pe urma cubulete. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Incingeti intr-o tigaie mare jumatate din cantitatea de ulei si lasati dovleceii sa se rumeneasca, amestecand din timp in timp. Scoateti-i cu lingura de spuma si lasati-i sa se scurga, iar in locul lor puneti la prajit feliile de salam. Cand devin crocante pe ambele parti, scoateti-le si pe ele, turnati in tigaie restul de ulei si lasati-l sa se incinga bine. Caliti ceapa pana ce devine sticloasa, adaugati dovleceii si feliile de salam, sarati si piperati. Spargeti ouale intr-un castron, adaugati verdeata taiata si bateti-le ca pentru omleta. Varsati-le in tigaie si amestecati usor cu o spatula. Cand tortilla incepe sa se inchege, nu mai amestecati, dar clatinati tigaia, ca sa se prinda uniform. Scoateti omleta pe o farfurie si rasturnati-o inapoi in tigaie, cu partea cealalta in sus. Lasati-o 2-3 minute si serviti-o imediat.
4.769 vizualizări
847 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
2. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
6. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
9. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Penne cu ceapă roşie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
20. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
22. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
26. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
27. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.