Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (I) |
Tortilla de patatas (I)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte. Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa. Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.
5.699 vizualizări
Versiunea printabilă916 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi) 6. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte) 8. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 9. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 11. Pizza vegetariană (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte) 13. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri) 14. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume) 16. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 17. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 23. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 29. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri) |