Tortilla de patatas (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla de patatas (I)

Tortilla de patatas (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte.

Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sint facuti cartofii. Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu un strop de lapte intr-un castron. Cind cartofii si ceapa sint prajite, se pun peste ouale batute in castron si se lasa citeva minute ca sa traga cartofii din ou. Se toarna apoi in tigaie cu un pic de ulei si se lasa citeva minute la foc potrivit sa se coaca fara sa se amestece. Cind este gata se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse sau cu un capac intins. Se lasa si pe partea cealalta sa se faca. Se poate face si fara ceapa.
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece.
5.753 vizualizări
928 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
3. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
4. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Lebărvurşti (Leberwurst) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
26. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
29. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.